Fri fragt over 399,- | God service | 100% Dansk | Hurtig levering

Børneeksem - Sådan behandler du børneekesem

Hvad er børneksem?

Børneeksem, atopisk dermatitis, prurigo besnier eller astmaeksem er et vedvarende, kløende eksem, som er præget af symptomfrie perioder afbrudt af sygdomsudbrud af forskellige perioder og sværhedsgrad. Omkring 20% af alle børnlider af børneeksem i barndommen. De første symptomer kan allerede vise sig fra 2-5 måneders alderen. De fleste vokser fra denne eksem ved pubereten, dog er der 1% af folk der lider af børneeksem i barndommen, som også lider af det i sit voksneliv. 

Hvorfor får man børneeksem?

Man kender ikke årsagen til lidelsen, men hos 3/4 af de ramte personer er der børneeksem, astma og/eller allergi i den nærmeste familie. Børneeksem er derfor en eksem form, som er arvelig. Sygdommen viser sig som regel inden det fyldte femte år og hyppigst i to til seks måneders alderen. Antallet af børn med eksem har været stigende i den vestlige verden. Man har i mange år beskyldt de stigende forbrug af parfume, skønhedsprodukter med skadelig stoffer det stigende tal indenfor børneksem. 

Hvordan behandler man børneeksem?

Man kan gøre rigtig meget ved eksem ved at reducerer sin eksponering overfor de eksem fremkaldende stoffer. Der er en masse gode råd til børneksem, blandt andet ved at bruge bomuldstøj, tage kølige bade, vaske tøj i uparfumeret sæbe og mange andre. 

Den mest effektive måde at behandle børneeksem på er ved brug af en fugtighedscreme. Her er det vigtigt at finde en creme med en masse gode indholdsstoffer, som kan fugte og give huden nærring, for at reparerer huden i de dybere lag. Det er nemlig her eksem reproducerer sig selv og derfor vigtigt at behandle ordentlig. Hvis eksem slår ud for diverse cremer, kan det være en nødvendighed for at supplerer hudplejen med en hormon creme, der indeholder binyrebarkhormon, som er et hævelses-dæmpende hormon. Det er oftes det mange rigtig gerne vil undgå, da det er en meget skrap behandlingsform for dit barn. 

Hos Skiin.dk forhandler vi Mooclay, som en række plejeprodukter lavet på moler fra den danske limfjordsø Fur. Cremen har naturlige indholdsstoffer og er uden skadelig kemi. Cremen har vist rigtig gode resultater på børneeksem. Den unikke effekt skyldes moleren. Den har en speciel kombination af jernioner og mineraler, der gør at huden heler med uset effekt. Du kan finde cremen her 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort