Fri fragt over 399,- | God service | 100% Dansk | Hurtig levering

Den store guide til Børneeksem


Børneeksem – der kan faktisk gøres noget


Hvis du kender børneeksem, så ved du, at det ikke er en sjov lidelse. De røde, tørre pletter klør og man kan ikke lade være med at kradse i den irriterede hud. Mange forældre kæmper med børneeksem hos deres små poder, og har svært ved at komme af med det. Men, der er faktisk ting, du selv kan gøre for at holde den trælse tilstand nede. Her kan du blive klogere på børneeksem, og hvad du stiller med den kløende hudssygdom.

Børneeksem viser sig ved røde, tørre pletter

Har du små børn, så kender du måske til børneeksem. Det er i hvert fald et forholdsvis udbredt fænomen hos de små, og ikke et særligt sjovt bekendtskab. Faktisk er det en hudsygdom, som hvert 5. barn i Danmark lider af. I løbet af de seneste 10 år er antallet af børn med børneeksem rent faktisk tredoblet. Børneeksem er et udslæt, som også kaldes atopisk eksem eller atopisk dermatitis/ prurigo besnier for at bruge den latinske betegnelse. Børneeksem er en inflammatorisk hudlidelse, der viser sig som røde, tørre pletter på huden, som klør og blusser op i perioder på visse dele af kroppen. I det akutte stadie viser eksemen sig som et uskarpt afgrænset rødme i huden som kan være opsvulmet og med små blærer. Afskalning og fortykket hud ses i det kroniske stadie.

 

Hver 5. barn i Danmark lider af Børneeksem

Før og efter ved brug af Mooclay

Til billedet til venstre ser vi forandring hos kunder, som har brugt Mooclay - All Round cremen til børneeksem. Til højre ser vi cremens virkning på Morten, som har psoriasis. Resultater varier fra person til person.

Voksne kan også lide af atopisk eksem

En hudlæge vil typisk anbefale at bruge en creme med mild grad af binyrebarkhormon for at få bugt med eksemen, og desuden supplere med en drøj fugtighedscreme. Et godt bud er Mooclay All Round creme, der virker fantastisk mod børneeksem, psoriasis og generelle hudirritationer. Cremen indeholder moler, som har en helende effekt på huden. Børn der lider af børneeksem, også kaldet astmaeksem, vil have større risiko for at udvikle astma eller allergi, som også er atopiske lidelser. Den gode nyhed er, at langt de fleste børn vokser fra børneksem, og omkring teenageårene er det kun 1 ud af 100 børn, der lider af den kløende tilstand. Dog kan voksne også lide af atopisk eksem og have glæde af at smøre sig med en creme mod eksem. Lider du som voksen af atopisk eksem eller astmaeksem, så er cremen fra Mooclay også særdeles velegnet til dig.

Malene bruger Mooclay All-Round creme på hende selv og sine børn på børneeksem

Resultatet varierer fra person til person.

Sol og saltvand virker helende på eksem


Har du børn med børneeksem eller har du selv haft det som barn, så ved du, at det ikke er særlig sjovt. Dels fordi det klør, og man nemt kan komme til at klø hul, hvorefter der kan opstå bakterier lokalt i området. Dels fordi, det kan være hæmmende, når man om sommeren har mindre tøj på kroppen og kan se de store plamager på kroppen. Heldigvis blusser eksem op og ned, og netop sommer med godt vejr og saltvand har hos nogle en god virkning på tilstanden af børneeksem modsat kulde og frost, som får de røde, tørre pletter til at blusse op.

 

Noget tyder på, børneeksem er arveligt

Faktisk så er man ikke klar over årsagen til, hvorfor nogle børn udvikler børneeksem – men, der er dog et tydeligt pejlemærke. Hos 75 % af de ramte børn, viser det sig nemlig, at der er atopisk eksem eller astma/ allergi i nærmeste familie, hvilket vidner om, at det er arveligt. Hos spædbørn viser eksemen sig i bleområdet og langs hals og kinder. Hos de lidt ældre børn kommer de skællede, røde pletter i knæhaser, albuer, håndled og ankler. Når du skal finde en god, fed creme, så anbefaler vi Mooclay All-round creme – og hvis, du gerne lige vil teste den først, så kan du købe en prøve her til kun 15 kr.

Udsolgt

Udsolgt
Mooclay - Hovedbundsolie Hårpleje Mooclay

Sold out

Man vokser som regel fra børneeksem. I teenageårene er det kun 1 ud af 100 der har børneeksem.

Sådan behandler du Børneeksem

Klør om natten

Især om natten, når barnet har det varmt vil den atopiske eksem klø, og barnet vil muligvis kradse i huden i søvne. Hvis den tørre hud er betændt, vil det begynde at blive gult og væskende, og da er det en god idé at opsøge egen læge og få en henvisning til en hudlæge. Huden, hvor eksemen opstår bliver sej og fortykket, men er stadig sart. Så, det er vigtigt, at komme i gang med en behandling så snart, tilstanden er diagnostiseret. Netop fortykket hud kan afhjælpes med Mooclay creme, som heler huden indefra og skaber et nyt lag hud. Den fantastiske effekt opnås, fordi cremen indeholder en særlig kombination af mineraler og jernioner, der findes i moler.

 

Creme mod børneeksem

Specielt om vinteren blusser børneeksem op på grund af kulde, der yderligere bidrager til tør hud, der har let ved at slå revner og blive irriteret. Det bedste, du kan gøre for at forebygge tilstanden er at købe en god, drøj creme, som du smør med dagligt. Når barnet har været i bad, skal cremen smøre på, mens huden stadig er fugtig for det bedste resultat. Husk at tage creme med når, I har været i svømmehallen eller til sport, hvor barnet skal i bad.

Gode råd til børneeksem

Sart hud - Spar på parfumen


Har du et barn med sart hud, så er det vigtigt, at du tager hensyn til det i hverdagen ved at undgå at bruge vaskemiddel med parfume, skyllemiddel og andre midler og hudplejeprodukter med parfume og tilsætningsstoffer. Gå efter skånsomme produkter, når det kommer til creme og solcreme, og spar selv på parfumen. Desuden er det oplagt at købe tøj, der er i økotex og gots certificeret. Uldtøj kan kradse, så vær opmærksom, når du køber tøj til dit barn. Nogle børn er mere sarte end andre, når det kommer til tøj, der kradser, så prøv jer frem, og køb noget, der føles rart på kroppen.

Sved får eksemen til at blusse


Når du køber nyt tøj til din barn, så husk at vaske det, inden det tages i brug. Der kan sidde rester af farve og andre stoffer, der kan genere huden. Håndsæbe, shampoo og balsam bør også være uden parfume og parabener. Milde og skånsomme produkter er at foretrække til børn, som lider af børneeksem. Du kan fx købe Mooclay Shampoo, som er uden parfume og både kan bruges af børn og voksne. Den indeholder moler der lindrer og heler – og så er der tilsat havtorn, som virker blødgørende. Dyrker dit barn sport, hvor det sveder meget, vil I måske opleve at eksemen blusser op – især bag knæbeskyttere, albuebeskyttere og håndledsbeskyttere, hvor huden ikke får lov at ånde, og som i forvejen er udsatte steder. Husk at vaske beskyttere og andet udstyr jævnligt, for der kan sidde sved og bakterier i, som forværrer dit barns børneeksem.

Børneeksem og problematiske stoffer i hverdagen


Har dit barn tendens til børneeksem eller bare sensibel hud, så er det vigtigt at være på vagt og gøre alle de ovenstående ting for at forhindre, at tilstanden udvikler sig. Husk også at være opmærksom på ansigtsmaling, neglelak og læbepomader, som kan indeholde stoffer, der er problematiske for børn med sart hud. Det samme gælder vådservietter og andre produkter, som barnet dagligt er i kontakt med. Det kan også være uægte smykke og knappen i bukserne, der udløser en allergisk reaktion på børn med sensitiv hud. Men så længe, du er opmærksom, så er du på rette spor.

 

Hold godt øje med hvilke stoffer din hud bliver udsat for

Syntetisk udklædningstøj kan kradse


Når du har et barn med en sensitiv hud, er det godt at være ekstra opmærksom på kemi i hjemmet. Mange små piger og drenge kan godt lide at klæde sig ud med sjove parykker, kjoler og dragter. Men ofte er udklædningstøj lavet af syntetisk stof, der kan genere dit barns hud. Det samme gør sig gældende med flæse, blonder og også de populære vendepalietter, som mange børn er vilde med. Brug den sunde fornuft, og køb udklædningstøj i noget behageligt materiale, eller sørg for, at barnet har en blød bomuldsundertrøje indenunder.

 

Produkter til børneeksem

Sensitiv hud - Vælg produkter med omhu


Alt i alt er der altså meget du kan tage hensyn til og selv gøre i hverdagen, når du gerne vil passe på dit barns hud. Det gælder om at bruge den sunde fornuft og vælge de gode alternativer, når det kommer til tøj, udklædning, hudpleje og kosmetik. Selv børn der ikke lider af eksem har godt af, at du vælger produkter med omhu, som er skånsomme og kan betyde, at de undgår at få allergi senere i livet. Tag et kig i shoppen her på skiin.dk og se vores brede sortiment af hudplejeprodukter til børn og voksne.

Informer skole og dagsinstitution


Når du har et barn med følsom hud og børneeksem, så er det vigtigt, at du informerer skole og institutioner, så de også kan tage hensyn i hverdagen. Det er vigtigt, at dit barn ikke bliver tørret om munden med vådservietter, eller får den aller mest syntetiske udklædningsdragt på i børnehaven. Tag et snak med pædagoger og lærere, og find ud af, hvordan I bedst samarbejder omkring et barn, der lider af børneeksem. Leder du efter en creme, shampoo og olie i et sæt, så skal du kigge nærmere på det gode tilbud fra fantastiske Mooclay her.

 

Et godt liv med børneeksem


Man kan sagtens have et godt og helt almindeligt liv med børneeksem, så længe man husker at holde tilstanden nede med en god creme til eksem, og vælge de gode, skånsomme produkter i hverdagen. Hvis dit barn er stort nok til selv at smøre sig, så er det en god idé at give en lille tube med i skole, som kan stå side om side med solcremen i garderoben. Hvis barnets hud holdes fugtig, så er der stor chance for, at eksemen holdes på afstand, og barnet kan have et fuldstændigt almindeligt og dejligt børneliv fyldt med leg og aktiviteter.

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort